Skip to content

Haarwerk & Pruiken

Haarwerk & Pruiken

Haarwerken en pruiken

Een van de meest bekende bijwerkingen van de behandeling tegen kanker, is haarverlies. Door chemotherapie kunnen wimpers, wenkbrauwen en hoofdhaar (deels) uitvallen. Ook wanneer je bestraald bent op het hoofd, kan het haar op de plaats van de bestraling uitvallen.
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt omgaan met de (gedeeltelijke) kaalheid die ontstaat door de behandeling tegen kanker. Je kunt er voor kiezen een haarwerk te laten maken of je hoofd te bedekken met mutsjes en mooie tulbanden. En natuurlijk is het soms juist fijn om helemaal niets op je hoofd te hebben! Vaak wordt gekozen voor een combinatie van deze mogelijkheden.

Wanneer je overweegt een haarwerk of pruik te dragen, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent over welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes je hierin hebt. Het is heel belangrijk dat jouw haarwerk goed bij je past en dat je je prettig voelt wanneer je het draagt!

Bij OECW hebben we een kapsalon, speciaal voor mensen die met kanker te maken hebben. A- Clinic is gespecialiseerd in haarwerken en kapsels . Je kunt bij hun terecht voor alles wat te maken heeft met je eigen hoofdhaar en een haarwerk. Zij kunnen je adviseren en helpen bij de keuzes omtrent je eigen hoofdhaar. Daarnaast kan A- Clinic het haarwerk bij je aanmeten en bestellen dat het best bij jou past. 

De kapsalon van OECW is zo ingericht dat we je volledige privacy kunnen garanderen. Het is belangrijk dat je je op je gemak en veilig voelt tijdens een consult met Thijs of Angela.

Voor meer informatie en vergoeding zie:

www.a-clinic.nl

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op

CONTACT